Ladna garderoba

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Więc nie tylko nadzieja na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, lecz jeszcze na wymianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i wzięcia ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Służą nam one wszystkich składników niezbędnych do poprawnego funkcjonowania systemu. Polacy wciąż zawsze są tendencję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są jeszcze jedną z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej panują w projekcie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie zawierają one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to silniejsza i łagodniejsza dla własnego organizmu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nie nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że dokonamy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których planujemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru chwili mamy wielki i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą słoneczne i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wrażenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że może być ona o wiele lepsza z starych polskich bigosów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To tylko z nas chce, z jakich składników stworzymy naszą ważną i dużą sałatkę.